O ispitima

B1 Preliminary (PET)

Nivo znanja neophodan za uspešno polaganje ispita B1 Preliminary odgovara nivou B1 Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike. Ovaj nivo potvrđuje nivo znanja nephodan za čitanje jednostavnijih tekstova na engleskom jeziku, učestvovanje u razgovorima, pisanje tekstova i mejlova o uobičajenim, poznatim temama.

B2 First (FCE)

Nivo znanja neophodan za uspešno polaganje ispita B2 First odgovara nivou B2 Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike i čest je među sertifikatima neophodnim za dokazivanje nivoa poznavanja engleskog jezika. Položen B2 First dokazuje da je ostvareni nivo znanja dovoljan za samostalni život ili obrazovanje na engleskom govornom području.

C1 Advanced (CAE)

Nivo znanja neophodan za uspešno polaganje ovog ispita odgovara nivou C1 Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike i zadovoljava različite svrhe, uključujući i rad, zaposlenje, visoko obrazovanje kao i samostalan život na engleskom govornom području. Ovaj nivo potvrđuje poznavanje engleskog jezika na profesionalnom i akademskom nivou.

C2 Proficiency (CPE)

Ovaj ispit predstavlja najviši stepen poznavanja engleskog jezika, najviši nivo razumevanja, lako učestvovanje u razgovorima na engleskom na najrazličitije teme, upotrebu engleskog jezika u svim situacijama, uključujući i akademske i profesionalne.

Svi ispiti Cambridge Assessment English i skala Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike (CEFR)